Schimbarea cauciucurilor
Cauciucuri de iarna

Schimbarea cauciucurilor

Mai devreme sau mai tārziu, trebuie să vă īnlocuiţi anvelopele. Recomandarea noastră: Asiguraţi-vă că toate anvelopele vehiculului provin de la acelaşi producător şi au acelaşi profil al căii de rulare. Momentul cānd se īnlocuieşte o anvelopă este o decizie de care este responsabil proprietarul vehiculului. Acesta trebuie să aibe īn vedere factori precum condiţiile īn care a fost exploatată anvelopa, modul cum a fost īntreţinută, inspecţia vizuală şi performanţele dinamicii acesteia.

Clientul trebuie să consulte un service profesionist de anvelope atunci cānd are īntrebări despre utilizarea anvelopei. Anvelopele trebuie scoase din uz din diverse motive, cum ar fi uzura acestora pānă la nivelul minim acceptat, deteriorări sau accidente (pene, tăieturi, lovituri, fisuri, gālme, sub-presiune, suprasarcină). Din această cauză, anvelopele, inclusiv cea de rezervă, trebuie să fie inspectate regulat la fiecare două săptămāni. Inspecţia periodică contribuie foarte mult la prelungirea duratei de viaţă a acestora. Dacă identificaţi sau suspectaţi o deteriorare, vă recomandăm să apelaţi pentru o verificare profesionistă la un service specializat.

Şoferii trebuie sa faca regulat o inspecţia vizuală cauciucurilor. De asemenea, ei pot identifica orice schimbare ale performanţelor dinamicii vehiculului, cum ar fi pierderea presiunii, zgomot sau vibraţii. Acestea pot constitui semnale precum că una dintre anvelope trebuie īnlocuită sau reparată. Este important să montaţi acelaşi tip de anvelope (marcă şi profil) pe toate cele patru roţi ale vehiculului, pentru a putea beneficia de manevrabilitate şi performanţe de frānare foarte bune īn orice condiţii de trafic.